25 July 2012
Category:
Uncategorized
Comments: Comments Off on Nu Sajarah Penny Auctions

Nu Sajarah Penny Auctions

Konsep ieu mimiti diwanohkeun dina 1971 ku Martin Shubik, nu Seymour Professor of Mathematical institusional Ékonomi di Universitas Yale, dina ngaran lelang dollar. Kaulinan téh ilustrasi tina paradox di mana pamaénna dina konstrain nyieun, tungtungna, kaputusan irrasional dumasar kana réntétan kaputusan rasional; hiji escalation irrasional tina komitmen.

Aturan: Panawaran dimimitian dina jam $0.01 jeung mana anu nepi di $0.01 increments. Juara mangka bayaran nu auctioneer naon bae nu nawar pangluhurna nyaéta pikeun meunangkeun item nu dimaksud. Ilaharna, lelang mimitian ku sababaraha bidders hoping nyieun untung terus tungtung nepi di perang Panawaran tina attrition. Dina kalolobaan kasus nawar bakal ngahontal $1 terus masalah bakal jadi bukti pikeun $0.99 bidder, Manéhna bisa henteu deui nyieun kauntungan tapi ayeuna hijina pilihan rasional nyaéta pikeun ngawar $1.01 nu bakal ngahasilkeun hiji $0.01 leungitna dibandingkeun jeung $0.99.

Kaulinan lelang Martin sacara ieu disulap jadi situs lelang Penny di 2005 ku Telebid jeung pamekar kalungguhan anak Josh MacDonald nu praktis invented model lelang Penny bisnis dinten ieu nu saterusna jadi swoopo.com. Kalintang kontroversial di awal jeung ogé beurat dikritik. Ieu ngarah ka hiji model parobahan bisnis diterapkeun ku sadaya loka lelang Penny reputable. Maranéhanana diidinan bidders, nu leungit lelang, pikeun meunangkeun deui sakabeh tawaran maranéhanana nya éta dipaké teras nahan eta ka arah purchasing item nu dimaksud. Parobahan ieu dijieun eta teu mungkin tina bidder leungit duit jeung auctions Penny.

Swoopo ieu situs lelang fee Panawaran mana sks dibeuli nya éta digunakeun pikeun nyieun tawaran. Saméméh ngarobah ngaranna ka Swoopo di 2008, website ieu disebut Telebid. Swoopo ieu dioperasikeun ku Hiburan balanja AG jeung dumasar di Munich, Jerman. Dina Maret 2011, Website Swoopo sacara jadi inaccessible, jeung kaca bewara ngaku nu Swoopo ieu ngalaman “isu téknis.” Dina tanggal 26, 2011, Pausahaan indungna Swoopo sacara Filed pikeun bangkrut.
Hiburan balanja AG ieu dipandu ku hiji lalaki ngaranna Frank Han nu jadi perwira eksekutif kapala katuhu nepi nepi ka maranehna Filed pikeun bangkrut.

Hanjakalna pikeun Swoopo.com maranéhanana gagal file hiji patén sah pikeun mode bisnis. Alesan keur, seni prior geus dipedalkeun ku Shubik di 1971 illustrating konsép lelang dollar. Najan masih Filed jeung masih tahan hiji patén nu pending judul ieu henteu eureun copycats ti dimimitian loka sorangan ka bersaing jeung buta balanja hiburan.

Kompetisi ieu mimiti lalaunan, chopping jauh di kauntungan tina Hiburan balanja AG. Dina artikel ditulis dina April tina 2010 Frank Hans outline nu struggles pausahaan nya éta nyanghareup. Manéhna ogé nuluykeun nangtang fakta ieu:

Swoopo sarwa 250-300 auctions per poé, misahna global jeung lokal.

Harga ahir rata-rata hiji lelang anu 71 persén off ritel (tangtu Swoopo ogé ngajadikeun duit ti biaya tawaran).

Dina katilu auctions, harga ahir leuwih ti 90 persén off ritel.

Pausahaan leungiteun duit dina 65 persén auctions. "Margins kami nu sia aya aing Google, tapi leuwih hade tinimbang Overstock,"Ceuk Han.

US. nyaéta parusahaan pasar pangbadagna ku jauh sanggeus launching sataun satengah tukang (pausahaan dimimitian di Jerman sarta saméméhna disebut Telebid).

Swoopo geus diangkat dua rounds tina waragad, hiji dipingpin ku Wellington Mitra jeung hiji ku Agustus Ibu. Cai mibanda ampir 100 pagawé.

Nu masalah jeung pernyataan ieu ieu nu maranéhanana éta factually untrue. Naon ieu bener akang di ieu nu pausahaan ieu dina serangan ku loba pesaing nya éta nyokot jauh monopoli nu pausahaan sakali ngarasakeun.

Faktor séjénna metot ieu nu Frank Han jeung sababaraha executives pausahaan séjén, dilaksanakeun ciri anyar dina auctions katelah "Peser eta Ayeuna" pilihan. Pilihan ieu single-handedly ditelasan modél lelang Penny salila ieu bisnis sakali thriving. Dimana pausahaan sakali ngarasakeun kauntungan masif ku tetep ngaropéa unggal nawar nu disimpen di auctions anak, ayeuna ieu jadi hiji imah clearing item nya éta ngajual di nilai ritel nu teu bisa ngamankeun ongkos borongan.

Dina 2010 ieu ogé diwanohkeun jinis anyar bidder ka industri lelang Penny disebut "daya bidders".

A daya bidder nyaeta pamaké lelang Penny panarjamah. Bubuka nu dibeuli ayeuna model bisnis diidinan ieu pamaké panarjamah meuli rébuan tawaran di website lelang Penny jeung lumangsungna aggressively ngawar dina auctions. Lamun maranehna leungit, maranéhanana ngan saukur pencét meuli ayeuna tombol jeung meunang item nu dimaksud keur sakabeh nilai ritel anak. Unsur ieu bakal shipped jeung resold sakali narima. Ku sabab, daya bidder kungsi leungit hiji lelang. Dina kalolobaan kasus daya bidder ngéléhkeun hiji lelang for teu jauh kurang ti nu boga lelang ekspektasi. Jeung model bisnis sorangan dina pikiran, rupa-bagian éta bidders éta bisa suksés panawaran ieu ka auctions nu aktip terus di hal nu ilahar meunang auctions for sabeulah ka euweuh.

Kusabab alam agrésif tina amalan Panawaran tina bidder daya, loba pamaké ieu miboga reputations hina kukituna teu merlukeun dibedah ku bidders séjén.

Hiji bisa kalayan gampang ngajawab yén tumiba Hiburan balanja AG ieu teu pesaing nya éta springing nepi kira-kira eta tapi rada kaputusan bisnis fatal tina ngawanohkeun nu "Beuli Ayeuna" pilihan dina unggal lelang didaptarkeun dina loka.

Faktor séjénna nu pamustunganana ngarah ka demise website ieu sacara éta chargebacks ti nu nu teu meunang. Pamaké ieu ditempo website minangka scam sarta pamustunganana Teluh ka saha bae nu bakal ngadangukeun, kaasup pausahaan kartu kiridit maranéhanana.

Aya dua pamadegan dina auctions Penny. Maranéhanana anu geus meunang hiji lelang Penny mikir maranehna hal greatest kungsi ku invented. Maranéhanana nu geus leungit hiji lelang Penny mikir maranehna jahat jeung aya sababaraha bentuk judi.

Comments are closed.