25 July 2012
Category:
Uncategorized
Comments: Comments Off on Historia e Penny ankandet

Historia e Penny ankandet

Koncept u prezantua për herë të parë në 1971 nga Martin Shubik, Seymour Profesor i Ekonomisë Institucional matematike në Universitetin Yale, nën emrin e ankandit dollarit. Loja është një ilustrim i një paradoks në të cilin pjesëmarrësit janë të detyruar për të bërë, në fund, një vendim i paarsyeshëm i bazuar në një sekuencë të vendimeve racionale; një përshkallëzim i paarsyeshëm i angazhimit.

Rregullat: Ofertave fillon në $0.01 dhe shkon deri në $0.01 increments. Fituesi pastaj paguan ankandit çfarëdo oferta më e lartë është për të marrë pika. Në mënyrë tipike, Ankandi do të fillojë me një ofertues të disa duke shpresuar për të bërë një fitim dhe pastaj duke i dhënë fund deri në një luftë të tenderit të tretje. Në shumicën e rasteve e ofertave do të arrijë $1 dhe pastaj do të bëhet një problem i dukshëm për $0.99 ofrues, Ai mund të bëjë më fitim, por tani i vetmi opsion racional është për të konkurruar $1.01 e cila do të rezultojë në një $0.01 humbje krahasuar $0.99.

Lojë Martin ankand u shndërrua në një vend ankand peni në 2005 nga Telebid dhe zhvilluesi i saj kryesor Josh MacDonald që praktikisht shpiku model biznesi sotme ankand peni cili më vonë u bë swoopo.com. Ajo ishte shumë e diskutueshme në fillim dhe gjithashtu kritikuar rëndë. Kjo çoi në një model të ndryshimit të biznesit të miratuar nga të gjitha faqet ankand peni i respektuar. Ata i lejuar ofertuesit, i cili humbi ankand, për të marrë përsëri të gjitha ofertat e tyre që janë përdorur dhe vënien e tyre në drejtim të blerjes pika. Ky ndryshim e bëri të pamundur të ofertuesit për të humbur para me ankand peni.

Swoopo ishte një vend ankand tarifë ofertave ku kreditë e blera janë përdorur për të bërë ofertave. Para ndryshuar emrin e saj në Swoopo në 2008, website u quajt Telebid. Swoopo ishte operuar nga Entertainment Shopping AG dhe i bazuar në Mynih, Gjermani. Në mars 2011, Website Swoopo u bë i paarritshëm, dhe një faqe njoftim pohoi se Swoopo po përjetonte “çështje teknike.” Në mars 26, 2011, Kompania Swoopo-së prind paraqitur kërkesa për falimentimin.
Kulturë Shopping AG është udhëhequr nga një njeri me emrin Frank Han i cili ishte shefi i ekzekutivit të drejtë deri deri sa ata të paraqitur kërkesa për falimentimin.

Për fat të keq për Swoopo.com ata nuk arritën të paraqesin një patentë legjitime për regjimin e biznesit. Arsyeja është, art e para ishte botuar nga Shubik në 1971 duke ilustruar konceptin ankand dollar. Edhe pse ata ende ngritur dhe ende të mbajë një patentë në pritje titull kjo nuk e ndaloi copycats nga fillimi faqet e tyre për të konkurruar me gjigandin argëtuese pazar.

Ky konkurs ka filluar ngadalë, shëndoshë larg në fitimet e Entertainment Shopping AG. Në një artikull të shkruar në prill të 2010 Frank Hans përshkruajë lufton kompania e tij ishte me të cilat përballet. Ai gjithashtu vazhdoi të deklarojë këto fakte:

Swoopo Pret 250-300 Ankand në ditë, ndarje në mes globale dhe lokale.

Çmimi mesatar i fundit i një ankand është 71 qind off me pakicë (sigurisht Swoopo gjithashtu bën të holla nga kosto e ofertave).

Në një të tretën e ankandeve, çmimi përfundimtar është më shumë se 90 qind off me pakicë.

Kompania humb para në 65 qind e ankandeve. "Kufijtë tanë janë asgjë si Google, por më mirë se tepricë,"Tha Han.

U.S. është tregu më i madh i kompanisë nga larg pas nisjen e një vit e gjysmë më parë (Kompania filloi në Gjermani dhe u quajt më parë Telebid).

Swoopo ka ngritur dy raunde të financimit, njëra e udhëhequr nga Wellington Partnerët dhe një nga gusht Capital. Ajo ka gati 100 të punësuar.

Problemi me këto deklarata ishte se ata ishin faktikisht të pavërteta. Çfarë me të vërtetë po ndodhte ishte se kompania ishte nën sulm nga konkurrentët e shumta që janë duke marrë larg monopolin se kompania dikur gëzonin.

Një faktor tjetër interesant ishte se Frank Han dhe disa drejtues të tjerë të kompanisë, zbatohet një funksion të ri në të njohur si opsionin "Buy it Now" ankand. Ky opsion vetme, ajo kishte vrarë modelin ankand qindarkë për këtë biznes një herë lulëzuar. Ku kompania njëherë gëzuar fitime masiv me mbajtjen çdo ofertën e cila ishte vendosur në ankandet e saj, ajo tani ishte duke u bërë një shtëpi të pastrimit për sendet që ishin shitur me vlerën e shitjes me pakicë për të cilat ata nuk mund të sigurojnë kosto me shumicë.

Në 2010 kjo gjithashtu futur një lloj të ri të ofertuesit të industrisë në ankand peni quajtur "Ofertuesit e pushtetit".

Një ofertues i energjisë është një profesionist përdorues ankand peni. Futja e blerë atë tani model biznesi i lejuar këto përdoruesve profesional për të blerë mijëra të ofertave në ankand peni faqen e internetit dhe të vazhdojë në mënyrë agresive ofertën në ankand. Nëse ata humbën, ata thjesht goditi blej tani buton dhe ka marrë pika për vlerën e saj të shitjes me pakicë. Ky artikull do të transportohen dhe rishit marrë dikur. Prandaj, ofertuesi fuqi kurrë humbi një ankand. Në shumicën e rasteve ofertuesi pushtet fiton një ankand për shumë më pak se pronari ankand pritshme. Me modelin e tyre të biznesit në mendje, këto lloje të ofertuesve ishin në gjendje për të aplikuar me sukses këtë për të ankandeve të vazhdueshme dhe në shumicën e rasteve të fitojë ankande për asgjë tjetër.

Për shkak të natyrës agresive të praktikave të tenderit të një ofertues të energjisë, shumë prej këtyre përdoruesve fituar reputacion famëkeq dhe u shmanget nga ofertuesit e tjerë.

Një lehtë mund të argumentojnë se rënia e Entertainment Shopping AG nuk ishte konkurrentët që janë springing deri rreth saj, por më tepër një vendim fatal të biznesit e futur "Buy Now" opsion në çdo ankand të listuara në këtë faqe interneti.

Faktorë të tjerë që në fund të fundit çuan në dështimin e kësaj faqe interneti ishin chargebacks nga përdoruesit të cilët nuk kanë fituar. Këto përdoruesit shikuarat faqen e internetit si një scam dhe në fund të fundit u ankua për askënd që do të dëgjojnë, duke përfshirë të tyre kompaninë kartë krediti.

Ka dy pikëpamjet mbi ankand peni. Ata që kanë fituar një ankand peni mendoj se janë gjëja më e madhe e shpikur ndonjëherë. Ata që kanë humbur një ankand peni mendoj se ata janë të këqija dhe janë një formë e kumar.

Comments are closed.