25 July 2012
Category:
Uncategorized
Comments: Comments Off on Историја на Пени аукции

Историја на Пени аукции

Концептот прв пат е воведен во 1971 Мартин Shubik, Сејмор професор по Математичка институционална економија на Универзитетот Јеил, под името долар аукција. Играта е илустрација на еден парадокс во кој учесниците се принудени да се направи, на крајот, ирационален одлука врз основа на низа на рационални одлуки; ирационален ескалација на посветеноста.

Правила: Наддавањето почнува во $0.01 и оди во $0.01 наголемува. Победникот потоа плаќа на аукцијата што и највисока понуда е да го добиете точка. Типично, аукцијата ќе започне со неколку понудувачи надевајќи се да се направи профит, а потоа завршуваат во наддавање војна на attrition. Во повеќето случаи, понудата ќе стигнат $1 а потоа проблем ќе стане очигледна за $0.99 понудувач, Тој повеќе не може да се направи профит, но во моментов единствениот рационален опција е да се понуди $1.01 што ќе резултира со $0.01 губење на топка, $0.99.

Мартин аукција играта се трансформира во еден денар аукција сајт во 2005 од Telebid и доведе инвеститорот Џош Мекдоналд кој практично ја измислил денар аукција денешниот бизнис модел кој подоцна стана swoopo.com. Тоа беше многу контроверзна во почетокот и, исто така, жестоко критикувана. Ова доведе до бизнис модел промени усвоени од сите реномирани денар аукција сајтови. Тие дозволија понудувачи, кој загуби на аукција, да се вратат сите своите понуди, кои биле користени и ги стави кон купување на ставка. Оваа промена направија да биде невозможно на понудувачот да губат пари со денар аукции.

Swoopo беше наддавање надомест аукција сајт каде што купени кредити се користат да се направи понудите. Пред да го промени своето име за да Swoopo во 2008, на веб-сајтот беше наречен Telebid. Swoopo беше управувана од Забава Референци AG со седиште во Минхен, Германија. Во март 2011, Веб-страница Swoopo стана недостапен, и известување страница тврди дека Swoopo беше доживување “технички прашања.” Во март 26, 2011, Swoopo матичната компанија поднесе барање за стечај.
Забава Референци АГ се раководеше од еден човек по име Френк Хан кој беше главен извршен директор, па се додека не поднесе барање за стечај.

За жал за Swoopo.com тие не успеаја да поднесе патент за легитимен бизнис на владата. Причината е во тоа, пред уметност била објавена од страна Shubik во 1971 илустрирање на доларот аукција концепт. Иако тие се уште се поднесе и се уште имаат патент Наслов тоа не го спречи copycats од започнување на нивните сопствени веб-сајтови да се натпреварува со забава трговски гигант.

Овој натпревар почнале, сечкање далеку во добивката на забава шопинг АГ. Во една статија напишана во април 2010 Френк Ханс претстави борби неговата компанија се соочува. Тој, исто така, продолжи да се наведе овие факти:

Swoopo домаќини 250-300 аукции на ден, поделени меѓу локалното и глобалното.

Просечната крајната цена на аукција е 71 проценти исклучување на мало (се разбира Swoopo исто така прави пари од цената на понудите).

Во една третина од аукции, крајната цена е повеќе од 90 проценти исклучување на мало.

Компанијата ја губи пари на 65 проценти од аукции. "Нашата маржи се ништо како Google,, но подобро од Вишок,", Рече Кан.

На U.S. е најголемата компанија на пазарот со далеку по отворањето на пред година и пол (компанијата започна во Германија и претходно се викаше Telebid).

Swoopo покрена две рунди на финансирање, еден предводена од Велингтон партнери и еден од август Капитал. Тоа е речиси 100 вработени.

Проблемот со овие извештаи била дека тие биле фактички невистинска. Она што е навистина се случува е дека компанијата е под напад од страна на бројни натпреварувачи кои беа одземање на монопол дека компанијата еднаш уживаа.

Уште еден интересен фактор е дека Френк Хан и неколку други извршните директори на компанијата, спроведува нова функција во аукции познат како "купи го сега" опција. Оваа опција самостојно уби денар аукција модел за ова уште еднаш, просперитетна бизнис. Каде што компанијата еднаш уживаа огромни профити со задржување Секоја понуда која е ставена во неговиот аукции, тоа сега се претвора во клириншка куќа за предмети кои се продаваат во вредност за кои не може да се обезбеди на големо цена.

Во 2010 Ова, исто така, воведе нов тип на понудувачот да денар аукција индустрија наречен "моќта понудувачи".

А моќ понудувач е професионална денар аукција корисникот. Воведувањето на купи го сега бизнис модел е дозволено овие професионални корисниците да купуваат илјадници понуди на денар аукција веб-сајт и да продолжат агресивно да конкурираат на аукции. Ако тие ја загубија, тие едноставно го погоди купи сега копче и доби ставка за својата малопродажна вредност. Оваа ставка ќе се испорачуваат и препродадени еднаш допрени. Затоа, моќ понудувач никогаш не изгубил на аукција. Во повеќето случаи на прекин на понудувач победи на тендерот за многу помалку отколку на аукцијата се очекува сопственикот. Со сопствен бизнис модел во умот, овие видови на понудувачи беа во можност успешно да ја применуваат оваа на тековните аукции, и во повеќето случаи се победи аукции за до ништо.

Како резултат на агресивната природа на наддавање практики на моќ понудувач, многу од овие корисници се здоби озлогласениот репутација и се избегнуваат од другите понудувачи.

Еден лесно можат да тврдат дека падот на забава шопинг AG не беше на конкурентите кои се изникнуваат околу неа, туку фатална бизнис одлука за воведување на "Купи сега" опција за секоја аукција се наведени на страницата.

Други фактори кои на крајот доведе до смрт на овој веб-сајт се chargebacks од корисници кои не победи. Овие корисници се гледа на веб страната како измама и на крајот се пожали на секој кој ќе го слуша, вклучувајќи ги и нивните кредитна картичка на компанијата.

Постојат две гледишта за денар аукции. Оние кои имаат освоено еден денар аукција мислат дека се најдоброто нешто некогаш измислена. Оние кои го изгубија еден денар аукција дека тие се лоши и се некоја форма на коцкање.

Comments are closed.