25 July 2012
Comments: Comments Off on Почетна Пени аукција Маркетинг

Почетна Пени аукција Маркетинг

Сега е време да се таму во светот и да ги споделите со сите знаат дека вашиот сајт постои. Почетна маркетинг често се утврдува од страна на вашиот стартување буџет. Постојат неколку начини да се спроведе иницијална маркетинг. Ова може да се направи во голем бран што создава многу возбуда за вашиот нов веб-сајт привлекува многу внимание. Ова предизвикува многу луѓе да се регистрирате за вашиот веб-сајт и е најдобар начин да го направите лансирање.

Меѓутоа, многу нови денар аукција сопствениците немаат или го потрошил поголемиот дел од своето стартување буџет за набавка на софтверски. Затоа јас ќе стави на аукција зборува за двете сценарија во ова поглавје и како може да се примени.

За оние со ограничен буџет, обично ќе добиете најмногу резултат за дадените пари од ППЦ рекламирање опции на Google. Google дури и ќе ви даде почеток на кредит, кога ќе се регистрирате. Мојата компанија, исто така, ви дава $100 бесплатна кредитна на некои од нашите софтверски пакети. Ова ќе се вози на некои првични знак-up прозорци на вашиот веб-сајт да се добие вашиот сајт ќе.

Дојдеме до денар аукција заедница социјалните мрежи, форуми и други собир места како што се пени Разговор за радио е исто така добра идеја да се добие редовна денар аукција корисници на одборот. Овој тип на рекламирање е обично скапо и може да одам на долг пат за да им помогне да започне вашата веб-страница.

За денар аукција стартување дека има поголем буџет за првични маркетинг мојата компанија и други директен маркетинг компании често нудат e-mail маркетинг кампањи, кои ќе испрати знак-up понуди на милиони корисници. Кампањата, како што тоа може да одам на долг пат за стартап. Обично ви понуди без жици спроведен бесплатно понуда купон или друга понуда која може да се постави од вашата административни панел.

Овие компании ќе експлозијата на овие e-mail со вашата понуда и тоа ќе генерира голема количина на регистрации во многу кратко време. Овие типови на кампањи се обично се одржи во текот на еден долг период на време, како што неколку недели, кој ќе се создаде проток на сообраќај кон вашиот сајт постојано. Обично вие би сакале да се комбинираат ова со ППЦ рекламна кампања, заедно со стартување КПД кампања, ако е можно.

За оние со ограничен буџет, обично може да се тркалаат на приноси од вашата почетна стартување во стратегијата наведени погоре. Важно е да се запамети е дека сите денар аукции работи на постојана рекламирање без неа вашиот сајт сигурно ќе пропадне.

Една често се занемаруваат маркетинг стратегија е оптимизација на сајтови. Откако овој тип на услуги се врши обично ќе добијат бесплатни природни органски пребарувач сообраќај онолку долго колку што вашиот сајт е онлајн. Овој сообраќај доаѓа од блог постови, социјалните медиуми веб-сајтови, соопштенија и друг вид линк тркала постови.

Најдобар пристап е да се користи неколку форми на маркетинг комбинираат во multipronged напад. Ова ви овозможува да се добие различни количина на сообраќај кон вашиот сајт, кој може да се прилагоди на која кампања е поуспешна и ви дава чувство на она што секој тип на маркетинг формат, ќе ви обезбеди.

Други форми на маркетинг вклучуваат денар аукција забава веб-сајтови кои обично нашите Groupon стил веб-сајтови кои даваат попуст врз опции пакет понуда.

Comments are closed.