Пени аукција волшебници Хостинг Услови за Користење

Пени аукција Визардс е во целосна сопственост на Пени аукција група. Услови Пени аукција група на услугата раководат користењето на Пени аукција Визардс и Пени аукција Визардс.

Пени аукција група, Inc. обезбедува веб хостинг услуги за претплатниците во целиот свет. Следните условите на услугата се дизајнирани за да се обезбеди највисоко ниво на услуга достапна.

Содржина

Сите услуги обезбедени од страна на Пени аукција група, Inc. треба да се користат само за легални цели. Пренос, складирање, или презентација на какви било информации, податоци или материјали во кршење на сите Американската банка на федерални, Државни или локални законот е забрането. Ова ги вклучува, но не е ограничено на: авторски права материјал, материјал се суди за да се закануваат или непристојни, материјал кој ја загрозува националната безбедност, или материјал заштитен со трговските тајни или други закони. Претплатникот се согласува да го обештети и држете безопасни Пени аукција група, АД, од било тврдења кои произлегуваат од употребата на претплатникот на услуги Пени аукција група која му штети на претплатникот или која било друга партија.

Примери на забранети содржини, или линкови вклучуваат (но не се ограничени на):

ИВЗ Софтвер

Пиратски софтвер

Хакирањето сајтови, програми или архиви

Warez сајтови

Дистрибуција на музички фајлови или било кој друг материјал во кој сопственикот на сметката не ги поседува авторските права.

Пени аукција група, Inc. ќе биде единствен арбитер за тоа што претставува прекршување на овој provision.Content кои не ги исполнуваат овие стандарди ќе бидат отстранети без претходно известување на претплатникот.

Домување на која било од следниве датотеки се смета за кршење на условите за користење на:

ИВЗ – Ние во моментов не дозволуваат IRC, Јајце Капки, BNC, или IRC ботови да се оперира на нашите сервери или мрежа. Датотеки со упатувања на IRC или било која наликуваше него се забранети.

Графички – Ние не дозволуваат некои помошни сервери од било кој вид, дали за лични или бизнис употреба. Датотеки со референци за било прокси или сликата од неа се забранува.

Пристаниште скенирање – Ние не дозволуваат било каков вид на пристаниште скенирање за да се направи на или од нашите сервери или мрежа.

Комерцијални Рекламирање – Е-пошта

Спамирање, I.E. испраќање на несакана пошта, од било Пени аукција група сервер или било кој сервер се наоѓа на Пени аукција Група мрежа е строго забрането. Пени аукција група ќе биде единствен арбитер за тоа што претставува повреда на оваа одредба. Ова исто така вклучува тргнете во тргнете по пошта и пораки кои директно или индиректно референци на домен, содржани во рамките на една сметка на Пени аукција група.

Вклучување Непотврдени мејлинг-листи. Сметка е-мејл адреси на било мејлинг листата, без писмена дозвола може да се верификуваат и на е-мејл адреса сопственик е забрането. Сите мејлинг-листи се кандидира од страна на Пени аукција група клиенти мора да биде затворен циклус (“Потврди тргнете во”). Пораката претплата потврда добиени од секоја адреса Сопственикот мора да се чуваат во досие за време на постоењето на мејлинг листата. Купување или продавање листи на е-мејл адреси од 3 страни за испраќање до или од било Пени аукција Wizards.-домаќин на домени, или референцирање било Пени аукција група сметка, Забрането.

Рекламирање, пренесување, или на друг начин става на располагање на некој софтвер, програмата, производ, или услуга, која е насочена кон повреда на овој AUP AUP или на било кој друг Интернет сервис провајдер, кој вклучува, но не е ограничено на, олеснување на средства за да праќате несакани рефус-мејл, поведување на pinging, поплави, пошта бомбардирањето, текст-бомбардирањето, несакани рефус текстуални пораки или одбивањето на услугата напади е забрането.

E-mail адреса култивира, или какво било неовластено собирање на е-мејл адреси без претходно известување на е-мејл адреса сопственик е строго забрането.

Оперативни сметка на име на, или во врска со, или продаване на било која услуга за, лица или фирми наведени во регистарот на Spamhaus Познати Спам операции (Рок) база на податоци www.spamhaus.org е забрането.

Сите комерцијални е-мејл маркетинг компании мора да се придржуваат кон Контрола на Напад на кои не се поттикнати Порно и Маркетинг (CAN-SPAM) Акт на 2003. Покрај овие компании им се забранува испраќање на рефус пораки од “еднократна домените” со прекар за заштита на приватноста.

Рекламирање & Промоции Ограничувања

Во следните сценарија Пени аукција група клиенти им се забранува рекламирање, промовирањето или правење тврдења во врска со услугите кои се хостирани на инфраструктурата на Пени аукција група. Ова ограничување вклучува она што е дозволено да се пишува на својата веб-страница, на клиентите, во промоции и во рекламни материјали. Ова ограничување се однесува на тврдењата од страна на клиентот кои се однесуваат на услугите чиј домаќин Пени аукција група.

Барањата се однесуваат на DDOS ублажување или било поврзани услуги, вклучувајќи, но не ограничувајќи се, прокси заштита, denial of service заштита, негирање на услуга за ублажување или DDoS или дос услуги.

Секое нелегално или незаконски активности

Сите сервиси наменети за проневери, измама, посрамотат, присили или примами други во незаконски активности

Сервер Пријави

Сите обиди за поткопување или да предизвика штета на Пени аукција група сервер или претплатник на Пени аукција група е строго забрането, вклучувајќи, но не ограничувајќи се:

Влезете во серверот или сметка дека не се овластени да пристап.

Пристап до податоци или преземе било каква акција да добијат услуги кои не се наменети за вас или вашата употреба.

Се обидувам да го пикаат, скенирате или тестирање на ранливоста на било кој систем, потсистем или мрежа.

Упаднат, хакирање, модифицирање, или на друг начин ги корумпираат или прекршување на безбедност или за проверка мерки без соодветна дозвола.

Пренесување на материјали кои содржат вируси, Тројански коњи, црви, темпирани бомби, cancelbots или други компјутерски програмски рутини или мотори со намера или ефект на оштетување, уништување, попречување или на друг начин да го нарушува функционалност на компјутерот или на работа на Системот.

Се меша со, зграпчување или одземање било кој систем, податоци и информации,.

Се меша со услуга за секој корисник, домаќин или мрежа, вклучувајќи, без ограничување, со помош на преоптоварување, “поплави,” “mailbombing,” или “паѓа” било кој компјутерски систем.

Вие ќе бидете одговорни за сите активности кои се вршат од страна на вашата сметка без разлика дали тоа да биде направено од вас или од други.

Сите под-мрежи на Пени аукција група, Inc. и сите сервери мора да се придржуваат на горенаведените политики.

Лозинка за безбедност и сметка за авторизација

Пени аукција Групацијата им овозможува на корисниците флексибилност над своите лозинки, сметка за пристап и процедури за овластување. Клиентите се одговорни за изборот на соодветни процедури за проверка и избирање на соодветни информации кои ќе се користат да се идентификувате на сметка. Тоа е одговорност на корисникот за да ги заштити информациите се користи за да се идентификувате на нивната сметка. Пристап Сметка, лозинка безбедност и безбедноста на серверот се одговорност на корисникот. Пени аукција група нема да биде одговорен за која било штета, директна или индиректна, кои се резултат од неовластен пристап сметка, лозинка компромис или хакирањето.

Пропусен опсег Мерење и вишок Надоместоци – Трансфер на податоци

Пени аукција Визардс дава два начина да се купат пропусен опсег пакети за Интернет Пренос на податоци з) Вклучени пропусен опсег пакети – или – II) Плаќаат како да одиш.

Кога купување на пакет Пакет Брзина на вашиот заминување пропусен опсег за пренос ќе се користи за да се пресмета вашиот пропусен опсег за употреба. Нов пренос на податоци нема да се смета кон вашиот пакет пропусен опсег за употреба. Ако вашиот вистински пренос на податоци користење надминува износот на пропусниот опсег пакет ќе биде обвинет за пропусен опсег вишок такса во прилог на вашиот пакет пропусен опсег за полнење. Пропусниот опсег вишок надомест ќе бидат определени во Вашата цел. Во моментов на пропусниот опсег вишок плаќање е иста како и наведените исплата како да одиш заминување пропусен опсег полнење. ($0.05 Концертен)

Кога купување на исплата како да одиш пропусен опсег пакет, Влезни и излезни пренос на податоци е обвинет одделно во различни стапки утврдени кога сте го купиле овој опсег пакет. Нов пренос на податоци моментално е слободен. Кога се користи исплата како да одиш пропусност план само ќе бидат обвинети за вашиот вистински пропусен опсег за употреба.

Пени аукција Wizardss Приватен вмрежување

Пени аукција Wizardss приватни мрежи сервери им овозможува да комуницираат едни со други преку интерен, изолирани приватна мрежа. Пропусниот опсег се користат на приватна мрежа е бесплатна и не се брои против вашиот регуларен пропусен опсег за употреба.

Сервер поддршка

Основни поддршка и одржување на сервери е предвидено во дискреција на Пени аукција група, Inc. Во случај на погрешно случаи или поддршка прашања се протега подалеку од она што ние се утврди да биде во рамките на кралството на разумна помош, поддршка е евтина, како што следува:

$50/час

Планирано одржување и прекини

Пени аукција група ќе го искористи своето комерцијално разумни напори да се обезбедат услуги 24 часа на ден, седум дена во неделата. Претплатникот признава дека од време на време на услуги може да бидат недостапни или не функционира поради различни причини, вклучувајќи ги и периодични одржување процедури или надградби (“Закажани престој”); или услуга дефекти, и причини надвор од контролата Пени аукција Групата или кои не се разумно предвидливи од Пени аукција група, вклучувајќи го прекин или неуспехот на телекомуникациите или дигитален пренос линкови, непријателски напади на мрежата, или преоптоварување во мрежа или други пропусти. Пени аукција група ќе обезбедат најмалку 48 часа претходно известување на претплатникот за закажани downtimes, и ќе ги користи комерцијално разумни напори за да се минимизираат какви било други нарушувања, непристапноста и / или inoperability на своите веб сервери. Пени аукција група има никаква одговорност за престој произлегуваат од дејствијата на корисникот.

Надоместоци

Пени аукција Визардс ќе ви наплаќаат надоместоците од вашата нарачка. Кога ќе биде лансирана на Пени аукција Визардс Server, вашата кредитна картичка ќе биде обвинет или балансот на вашата сметка ќе бидат одземени за минимум финансиска обврска која ќе биде или про-отценети месечни задолжен за основната цена на Пени аукција Визардс Сервер сте го избрале или целосна . Овој минимум посветеност ќе се чуваат како кредит во вашиот профил и вашиот вистински час користење на Пени аукција Визардс Server и сите услуги поврзани ќе бидат одземени од овој кредит. Пени аукција Визардс се обвинети во секој час платежна наголемува врз основа на реалните употреба. Ако Пени аукција Визардс на серверот е уништена, можете само да се наплаќа за вашиот вистински употреба и остатокот од вашиот минимум посветеност ќе остане како кредит во вашиот профил.

Освен ако не сте го направиле други аранжмани, Пени аукција Визардс ќе наплаќаат вашата кредитна картичка или одземе од вашиот расположливо салдо без фактура како што следува: (јас) за периодични надоместоци, однапред, на или во близината на првиот ден од секоја исплата, и (II) за не-периодични надоместоци (како што се надоместоците за почетна поставеност, overages, пресмета циклус такси, и регистрација на домен) на или околу датумот настанати, или на или околу првиот ден на исплата која следи по датумот настанати, во опција Пени аукција Визардс е; под услов Пени аукција Визардс можат да чекаат да се наплаќаат вашата кредитна картичка или одземе од балансот на вашата сметка додека не значи дека вкупната давачките се најмалку $50. Освен ако не е поинаку договорено во редот, вашата исплата ќе биде пре-плаќа месечно, почнувајќи од датумот кога Пени аукција Визардс првиот прави услуги на располагање на вас.

Во некои случаи Пени аукција Визардс ќе претстави “Проценето месечна претплата”. На “Проценето месечна претплата” се предвидени како знак на добра волја за вас да ви помогне на месечните трошоци. Меѓутоа, Проценетата месечна претплата е груба проценка на вашите трошоци врз основа на вашите тековната употреба и нема да бидат на вашиот загарантирана месечна претплата. Многу елементи да ја смените вашата месечна претплата, Вклучувајќи, но не ограничувајќи се, бекап, firewalls, пропусен опсег за употреба, поддршка, имиња на домени, приватни мрежи и сите други изборни Пени аукција Визардс услуги кои ќе изберат да се овозможи.

Пени аукција Визардс може да го суспендира сите услуги (вклучувајќи ги и услугите обезбедени согласно со било неповрзани Подреди или друга спогодба ние може да има со вас) ако нашите трошоци од вашата кредитна картичка се одбиени од било која причина. Пени аукција Визардс може да наплатува камата на заостанати суми на 1.5% месечно (или законски дозволениот стапка ако тоа е помалку од 1.5%). Ако било кој износ е во доцнење повеќе од триесет (30) дена, и Пени аукција Визардс носи законски мерки за да се соберат, или да се ангажира агенција за наплата на, исто така мора да плаќаат разумни трошоци Пени аукција Визардс на наплата, вклучувајќи адвокатски трошоци и судски трошоци. Сите такси се наведени и ќе се наплатува во американски долари. Секоја “кредит” дека ние може да ви должам, како кредит за неисполнувањето на услугата на ниво на гаранција, ќе се примени на надоместокот од вас за услуги, и нема да бидат платени за вас, како враќање. Давачки кои не се спорни во рок од шеесет (60) дена од денот на обвинети се смета за конечна точни. Мора да се обезбеди Пени аукција Визардс точни информации да им помогне на Пени аукција Визардс утврди дали некој данок се должи во однос на обезбедувањето на услугите, и ако Пени аукција Визардс се бара со закон да се соберат даноци на обезбедување на услуги, ќе мора да плати Пени аукција Визардс на износот на данокот кој се должи или да обезбедат задоволителни докази за вашиот ослободување од данок. Можете да овласти Пени аукција волшебници за да се добие кредитна извештај во секое време во текот на траењето на договорот. Секоја кредитна дека ние може да ви должам, како кредит за SLA лек, ќе се примени на неплатени надоместоци за услуги или вратени за вас, според наша.

Откажување & Рефундирањето

Пени аукција Визардс нуди без наплата на активирани сервери како што се не враќаат дигитален не материјални услуги. Вие не може да бара враќање на средствата за сите услуги веќе изречена а вие се согласувате да се откаже од вашето право да сторнирано нашите извршените услуги, освен ако не се докаже грешка или серверот неуспех се случиле.

Пени аукција Визардс сметки да останат активни, со или без живи Пени аукција Визардс и вашата сметка може да продолжи да биде обвинет за складирање на Пени аукција Визардс Сервер слики или било поврзани услуги до Пени аукција Визардс сметка е исклучена. Да го прекине вашиот Пени аукција Визардс сметка, поднесе барање за затворање во писмена форма до support@pennyauctionwizards.com. По нашиот тим за поддршка верификува сте овластени да ја откажете сметка, целиот свој Пени аукција Визардс краиштата ќе бидат откажани, а сите преостанати кредитна Состојбата на вашата сметка веднаш ќе биде вратена на вашата кредитна картичка.

Секое прекршување на Пени аукција група, Услови за договор за услуги Инц ќе резултира во целосно отсуство наплата.

Сметка, Престанок, и регистрации

Сметката ќе се наплаќа на денот на ред е обработена, без оглед на датумот на сметката на фактурирање. Сметката не повторно ќе се наплаќа до исплата на следниот месец. Платежна датуми се на првата и 15 секој месец.

Проверете Нарачка: Проверете Нарачка: Сметки за претплатниците кои сакаат да плаќаат со чек ќе биде поставен, ако проверката е примен од страна Пени аукција група, Inc.

Оневозможување на сметките поради задоцнета исплата: Сметките ќе бидат прекинати, ако не се изврши плаќање во 14 дена од датумот на фактурата. Ако вашата сметка е оневозможена, може да биде обвинет за повторно поврзување награда во висина од $50 со цел да го вклучите повторно вашиот профил.

Престанок на сметките поради задоцнета исплата: Ако на сметката не е платен во 30 дена од датумот на фактурата, сметка ќе биде прекината и сите информации во рамките на сметката ќе биде избришана.

Поништување на постапка: Валиден доказ за сопственост сметка ќе се бара да го раскине сметка. Ова ги вклучува, но не е ограничено на, платежна лозинка или сметка лозинка создадени од страна на клиентите. Необезбедени информации, како на пример контакт e-mail адреса или сметка платежна адреса, не е доволно како обезбедување за верификација. Во месец до месец договор за услуги е автоматски се обновува секој месец во вечни времиња предмет на писмениот отказ преку помош на бирото билет (https://www.Penny аукција Wizardsondemand.com/manage) или е-мејл испратен до support@pennyauctionwizards.com (e-mail предмет на валиден доказ за сопственост сметка). pennyauctionwizards не е во можност да планирате раскинување барања.

Се врати Проверете Провизија и кредитни картички Полнење поддржува врати чек казнена провизија од $25 ќе се наплаќа од сметката на секој клиент за проверка обесчестена од страна на нивните финансиска институција. Овој надоместок ќе биде поништен ако проверката е вратен по грешка, под услов придружна документација се поднесува. Вратената проверка и парична казна мора да биде платена веднаш, со цел да се гарантира дека услугите ќе остане на интернет и достапни. Ако клиентот или некој плаќање во име на клиентот има напишано две или повеќе врати проверки, проверете cashing привилегии ќе биде отповикан. Ако се вратил чек беше искористена за да се плати за повеќе од една сметка на купувачот, секоја сметка ќе биде оценета $25 се вратил чек плаќање. Плаќањата направени од страна на врати чек може да се ослободи од сметката на корисникот, напуштање на биланс и треба да се плати веднаш. Состојбите се предмет на неплатени надоместоци и заостанатите сметки политика и може да резултира со серверот суспензија или престанок сметка. Ако сметка е исклучена сите информации во рамките на сметката ќе биде избришана.

А кредитна картичка наплаќаат назад надомест на $50 ќе се наплаќа од сметката на секој клиент е проект за било какво кривично обвинение назад добиени од финансиска институција. Оригиналниот задолжен износ и парична казна мора да биде платена веднаш, со цел да се гарантира дека услугите ќе остане на интернет и достапни. Ако клиентот или некој плаќање во име на клиентот го користи кредитни картички да плаќаат за услугите што завршува во 2 или повеќе chargebacks, ќе резултира со кредитна картичка за плаќање привилегии биде отповикан (целосна исплата ќе се должи преку уплатница или трансфер на жица). Овој надоместок ќе биде поништен и кредитна картичка привилегии повторно ако сторнирано резултираше со грешка, под услов придружна документација се поднесува. Ако кредитна картичка беше искористена за да се плати за повеќе од еден клиент сметка резултира во повеќе chargebacks, секоја сметка ќе биде оценета $50 плаќање. Chargebacks доби да се ослободи од сметката на корисникот, напуштање на биланс и треба да се плати веднаш. Состојбите се предмет на неплатени надоместоци и заостанатите сметки политика и може да резултира со серверот суспензија или престанок сметка. Ако сметка е исклучена сите информации во рамките на сметката ќе биде избришана.

Подарок услуги за клиентите

Сите услуги како backup и Cpanel се предвидени учтивост на претплатникот. Тоа е единствена одговорност на претплатникот да го задржи сопствените резерви на претплатникот на сите податоци. Пени аукција група, Inc. не е одговорен за изгубени податоци или изгубени податоци поради софтвер за трети лица кои не се одржува од страна на Пени аукција група, Inc. програмирање на персоналот. (Cpanel не е поврзан со Пени аукција група, АД)

Промотивно користење

Пени аукција група или Пени аукција Визардс може да се однесуваат кон вас, Вашата компанија, или вашето лого е за промотивни цели. Името на вашата фирма, логоа и услуги кои се обезбедуваат на клиентите со Пени аукција група може да се користи во промотивните материјали, рекламирање, маркетинг изданија, Билтен, јавни објавувања и Пени аукција веб-страницата на групата. Оваа референца ќе биде строго ограничена на откривањето дека Пени аукција група има обезбедено услуги на компанијата и нема да содржи никакви доверливи, чувствителни информации или лични податоци во таква референца. Повикувањето исто така, не ќе ги обезбеди лични информации за поединецот или технички информации во врска со сервер и дизајн се користи од страна на клиентите во Пени аукција група. Меѓутоа, Пени аукција група може да откријат какви било информации кои се бараат од страна на полицијата или кога принуден со судски налог, важечките закони или регулативи.

Секоја работа или професионални услуги извршени или обезбедени од страна Пени аукција група според овој Договор нема да се смета .Work За изнајмување,. но Пени аукција група издава неексклузивна, непренослива лиценца за Можете, за времетраењето на овој Договор, своите вработени, филијали, и трети страни назначени од Пени аукција група.

Софтвер на Microsoft лиценца политика.

Мајкрософт, како и Пени аукција Група политика на компанијата, не дозволува мешање на Microsoft лиценца сопственост. За пример,, клиентот не може да се користи на Пени аукција Група купи Windows Server лиценца заедно со своите клиенти лиценцата на MSSQL или било која друга Microsoft производи. Ова е кршење на лиценцирање политика на Мајкрософт. На корисникот ќе треба да ги добие сите лиценци на Мајкрософт преку Пени аукција група. Во некои случаи,, ние може да им овозможи на клиентите да ги обезбедат сите Мајкрософт лиценцирани производи, вклучувајќи го и оперативен систем. Меѓутоа, сите дозволи мора да бидат обезбедени од страна на клиентот и не може да се меша со Пени аукција група лиценциран Microsoft производи. Било какви прашања во врска со оваа политика може да се однесува на sales@pennyauctionwizards.com

Ограничување на штета или одговорност

ОСВЕН КАКО ШТО Е ОПИШАНО ВО SLA, pennyauctionwizards INC НЕМА ДА БИДЕ ОДГОВОРЕН ЗА КЛИЕНТОТ ЗА ШТЕТИ ПРЕДИЗВИКАНИ ОД ИЛИ Е ПОВРЗАНА СО купувачи УСЛУГИ ИЛИ НЕМОЖНОСТА ЗА користат услугите доколку CUASED ОД намерна злоупотреба. pennyauctionwizards INC. НЕМА ДА БИДЕ ОДГОВОРЕН ЗА КЛИЕНТОТ ЗА ЗАГУБА НА ПРОФИТ, ИНДИРЕКТНИ, Посебна или случајна, ПОСЛЕДИЧНИ ИЛИ казнени ШТЕТИ. NOTHWITHSTANDING нешто друго во оваа УСЛОВИ ИЛИ УСЛУГА НА ДОГОВОРОТ, МАКСИМАЛЕН вкупната одговорност на pennyauctionwizards Inc и било вработени, АГЕНТИ или филијали, СПОРЕД КАКВА ТЕОРИЈА НА ЗАКОН НЕ ТРЕБА EXCEEN висината на надоместоците собрала на сметка. Освен ако поинаку не ПРЕДВИДЕНО ВО ОВАА УСЛОВИТЕ ОД ДОГОВОРОТ УСЛУГИ, pennyauctionwizards INC обезбедува сите ПРОИЗВОДИ И УСЛУГИ “КАКО ШТО СЕ”, БЕЗ ГАРАНЦИЈА ИЛИ БИЛО КАКОВ ВИД, БИЛО ИСТИТЕ ДА СЕ ИЗРЕЧНИ, ИЛИ ДА СЕ ПОДРАЗБИРААТ И ОТФРЛА СИТЕ ГАРАНЦИИ, ВКЛУЧУВАЈЌИ НО НЕ ОГРАНИЧУВАЈЌИ СЕ, ГАРАНЦИИТЕ ШТО СЕ ПОДРАЗБИРААТ ПРИ ПРОДАЖБА НА СПОСОБНОСТ ЗА ОДРЕДЕНА НАМЕНА. Корисникот ќе биде единствено одговорни за СЕЛЕКЦИЈА, УПОТРЕБА, И С Т SUITABIL ОД КОЈ БИЛО ПРОИЗВОД И СЕРВИС И pennyauctionwizards INC НЕМА НИКАКВА ОДГОВОРНОСТ поврзани со forgoing. Клиентите се одговорни за гарантирањето на безбедноста на сервери.

Општи

Услови за користење се предмет на промена без претходна најава.

Овие услови за користење се правно обврзувачки договор помеѓу претплатникот и Пени аукција група, Inc.

Со отворање на сметка, претплатникот се согласува со погоре наведената смисла.

Ништо не се наведени во Условите за Користење е отворена за интерпретација и промена на Пени аукција група, Inc. Администраторите без претходна најава.

Секое прекршување на овие Услови на употреба, ќе резултира со раскинување на сметка. Пени аукција група, Inc. го задржува правото да го прекине сметки, без претходно известување.

Во случај кога клиентот е прекинат поради кршење на една или повеќе од Пени аукција група Услови за Користење, Пени аукција Групата го задржува правото да одбие пристап до, и / или, уништи клиентите податоците зачувани на серверот или навреда сметка. Пени аукција група на свое дискреционо право да им овозможи пристап до прекинат сметка. Ако Пени аукција групата се согласи да обезбеди пристап до сметка која е прекината поради Услови на употреба повреда, на клиентите ќе биде предмет на еднократно плаќање на $500 или повеќе за да се покријат трошоците за хард дискови, клонирање, обработка и испорака.