25 July 2012
Category:
Uncategorized
Comments: Comments Off on The History of Penny Lelang

The History of Penny Lelang

Konsep iki sepisanan dikenalaké ing 1971 dening Martin Shubik, ing Seymour Profesor Gegandhengan Institutional Ekonomi ing Universitas Yale, miturut jeneng lelangan dollar. Game iku sawijining ilustrasi saka paradoks kang peserta sing alangi kanggo nggawe, ing mburi, kaputusan ora klebu nalar adhedhasar urutan pancasan nyoto; lan pecah ora klebu nalar saka prasetya.

Aturan: Penawaran diwiwiti ing $0.01 lan dadi munggah ing $0.01 tambahan. Juara banjur kebayar Auctioneer punapa mawon bid paling iku kanggo njaluk item. Biasane, lelangan bakal miwiti karo sawetara penawar wus kanggo nggawe MediaWiki banjur pungkasan munggah ing perang Penawaran saka attrition. Ing kasus paling bid bakal tekan $1 banjur masalah bakal dadi bukti kanggo $0.99 panganyang, Panjenenganipun bisa maneh nggawe MediaWiki nanging sapunika mung pilihan nyoto kanggo nawarake $1.01 kang bakal kasil ing $0.01 mundhut dibandhingake $0.99.

Game lelangan Martin iki rubah menyang situs lelangan Penny ing 2005 dening Telebid lan pangembang timbal sawijining Josh MacDonald sing sacoro prakteke nemokke model lelangan Penny bisnis dina iki kang banjur dadi swoopo.com. Iku banget kontrovèrsial ing awal lan uga akeh banget ngritik. Iki mimpin kanggo model owah-owahan bisnis diadopsi dening kabeh situs lelangan Penny biso dipercoyo. Padha diijini penawar, sing ilang lelangan, kanggo njaluk bali kabeh tawaran sing padha digunakake lan sijine wong menyang mundhut item. Iki owah-owahan digawe iku mokal saka panganyang ilang dhuwit karo auctions Penny.

Swoopo ana Situs lelangan ragad Penawaran ngendi kridit dituku padha digunakake kanggo nggawe tawaran. Sadurunge kanggo ngganti jeneng sawijining Swoopo ing 2008, website iki disebut Telebid. Swoopo iki dilakokno dening Entertainment Shopping AG lan adhedhasar ing München, Jerman. Ing Maret 2011, Situs web Swoopo dados inaccessible, lan kaca kabar nyariosaken sing Swoopo iki ngalami “masalah technical.” On March 26, 2011, Tiyang sepah perusahaan Swoopo kang diajukake kanggo bangkrut.
Hiburan Shopping AG iki dipandu dening wong sing jenengé Frank Han sing ana pejabat eksekutif tengen munggah nganti padha ngajokake kanggo bangkrut.

Sayange kanggo Swoopo.com padha gagal ngajukake paten sah kanggo mode bisnis. Alesan kang, seni sadurunge wis diterbitake dening Shubik ing 1971 illustrating konsep lelangan dollar. Sanajan isih padha ngajokake lan isih terus patent ditundha judul iki durung mungkasi Cargill saka miwiti sing dhewe kanggo saingan karo buta blanja hiburan.

Kompetisi iki wiwit alon, chopping adoh ing bathi saka Entertainment Shopping AG. Ing setunggaling artikel ingkang dipunserat ing April 2010 Frank Hans njelaske nganggo bentuk garis perjuangan perusahaan iki madhep. Dheweke uga tindak ing kanggo negara iki bukti:

Swoopo sarwa dumadi 250-300 auctions saben dina, pamisah antarane global lan lokal.

Rega Final rata-rata lan lelangan punika 71 persen mati toko (mesthi Swoopo uga ndadekake dhuwit saka biaya tawaran).

Ing siji saka pihak auctions, rega Final luwih saka 90 persen mati toko.

Perusahaan kélangan dhuwit 65 persen auctions. "Bathi Kita boten kaya Google, nanging luwih saka Overstock,"Ngendikane Han.

Ing U.S. punika perusahaan pasar paling gedhé dening adoh sawise ngetokake taun lan setengah kepungkur (perusahaan diwiwiti ing Jerman lan wis tau disebut Telebid).

Swoopo wis wungu loro babak pendanaan, siji dipimpin déning Wellington Partners lan siji Agustus Capital. Wis saklawasé 100 karyawan.

Masalah karo statements ana sing padha Senajan ngelmu goroh. Apa iki tenan arep ing ana sing perusahaan ana ing serangan dening akeh saingan sing padha njupuk adoh monopoli sing perusahaan sapisan sante.

Faktor menarik ana sing Frank Han lan sawetara eksekutif perusahaan, dipun ginakaken fitur anyar ing auctions dikenal minangka "Buy iku Saiki" pilihan. Pilihan iki siji-handedly matèni model lelangan Penny iki bisnis sapisan nunjang. Ngendi perusahaan sapisan sante bathi massive dening mertahanake saben bid kang diselehake ing auctions sawijining, iku saiki iki dadi omah ngresiki kanggo item sing padha sade ing Nilai toko sing padha ora bisa ngamanake biaya wholesale.

Ing 2010 iki uga ngenalaken jinis anyar saka panganyang kanggo industri lelangan Penny disebut "daya penawar".

A daya panganyang punika a user lelangan Penny profesional. Introduksi saka tuku saiki bisnis model diijini iki pangguna profesional tuku ewu tawaran ing lelangan website Penny lan nerusake kanggo gumregah nawarake ing auctions. Yen padha ilang, padha mung hit tuku saiki tombol lan nampa item kanggo Nilai toko sawijining. Item iki bakal mlebukake lan resold sapisan ditampa. Mulane, daya panganyang tau ilang lan lelangan. Ing kasus paling daya panganyang menang lan lelangan kurang adoh saka pemilik lelangan samesthine. Kanthi model bisnis dhewe ing atine, jinis iki penawar padha bisa kasil aplikasi iki kanggo auctions aktif lan ing paling kasus menang Lelang kanggo jejere boten.

Amarga alam agresif saka laku Penawaran saka panganyang daya, akeh kedhaftar iki gained reputations kesuwur lan padha nyingkiri dening penawar liyane.

Siji bisa gampang argue sing tiba saka Entertainment Shopping AG ora saingan sing padha springing nganti watara nanging rodo kaputusan bisnis bejat ngenalke "Tuku Saiki" pilihan ing saben lelangan kadhaptar ing situs.

Faktor liyane sing pungkasanipun kagelar kanggo mimpin demise situs iki kang padha chargebacks saka panganggo sing ora menang. Pangguna iki viewed website minangka scam lan pungkasanipun kagelar ngeluh kanggo sopo wae sing gelem ngrungokaké,, kalebu perusahaan kartu kredit sing.

Ana rong views ing auctions Penny. Wong-wong sing wis menangaké lelangan Penny mikir lagi bab paling tau nemokke. Wong-wong sing wis ilang lelangan Penny padha mikir ala lan sawetara wangun gambling.

Comments are closed.